Gewoon praten

Je wilt eens praten met iemand. Maar liever niet met een bekende. Ook niet met een psycholoog of psychotherapeut. Misschien wil je dat in de toekomst wel, maar die stap komt voor jou nog net te vroeg. Of je hebt daar misschien helemaal geen behoefte aan.

Soms is het makkelijker om bij een vreemde je verhaal te doen. Omdat er geen persoonlijke bindingen zijn. Gewoon praten, van mens tot mens. Op die manier kan er wat druk van de ketel, het geeft vaak al opluchting om te praten over wat je dwars zit.

Ik luister graag naar je. Daarnaast is het voor mij een mooie manier om te oefenen met gesprekstechnieken. Ook zou ik het fijn vinden om eens een oefening met je te doen, die op dat moment bij de situatie past. Een voorbeeld van zo’n oefening is een aandachtoefening, waarbij ik je uitnodig om eens 5 minuten stil te staan bij wat er allemaal in je hoofd opkomt. Een andere werkwijze is het doen van een visualisatie. Het bekijken van een lastige situatie en oefenen hoe je daarmee om wilt gaan is ook een mogelijkheid. Uiteraard helemaal in overleg met jou. Je hoeft niets tegen je zin te doen.

Praktisch betekent dit dat ik je uitnodig om bij mij je verhaal te komen doen. In het eerste gesprek maken we kennis met elkaar. Mocht het niet klikken, dan nemen we gewoon blijmoedig afscheid. Mocht het wel klikken, dan maken we een vervolgafspraak. Ook wil ik je vragen of je je wilt committeren aan 5 gesprekken. In overleg kan dat altijd minder worden natuurlijk, maar dan hebben we een basisafspraak.

Spreekt dit je aan? Neem dan contact met me op.

Reacties zijn gesloten.