Wie ben ik

Ik ben Marjan Doesburg, 60 jaar en moeder van 3 kinderen. Bewustwording, filosofie, spiritualiteit en psychologie zijn de thema’s waar ik warm voor loop. Omdat ik deze passie niet wist te vertalen in een leuke baan, heb ik er voor gekozen om opleidingen op dit gebied te volgen, in combinatie met mijn moederschap en bij tijd en wijle een baan om wat extra geld te verdienen. Ik was in de gelukkige omstandigheid om dit zo te kunnen doen, omdat mijn man altijd hoofdverdiener is geweest. Daar was en ben ik zeer dankbaar voor. Nu wil ik graag andere mensen begeleiden op hun bewustwordingsweg.

Levensvragen/psychologie

Ik ben mijn leven lang al gefascineerd door levensvragen: wat doe ik hier op aarde? Wie ben ik eigenlijk? En ten gevolge daarvan: wie wil ik eigenlijk zijn? Hoe wil ik in het leven staan? Ook heb ik een sterke interesse in psychologische onderwerpen. Het gedrag van mezelf en andere mensen boeit me tot op de dag van vandaag. Ik heb veel gelezen en een aantal opleidingen (“Academie voor Psychosociaal Welzijn” en www.moveamountain.nl) gevolgd om mijn nieuwsgierigheid op het gebied van bewustzijn en bewustwording te bevredigen.

Verwarring en ontwarring

Er is een overstelpende verscheidenheid aan psychologische en spirituele richtingen, die elkaar in grote lijnen regelrecht tegen lijken te spreken. Ik ben gaandeweg gaan begrijpen dat deze richtingen allemaal hun waarde hebben. Ze zijn echter niet op ieder moment toepasbaar en voor iedereen begrijpelijk. Er is een tijd en een plaats voor alles. Zo kan het gebeuren dat een theorie in een bepaalde levensfase voor iemand klopt en kan helpen maar in een andere levensfase niet meer.

Coachen: fascinerend en leuk!

Coachen is voor mij het begeleiden van de klant naar zelfinzicht. Vanuit zelfinzicht kun je ‘zijn wie je bent’ en ‘doen wat je wilt’, zoals Hans Knibbe dat zo mooi omschrijft. Soms is een psychologische benadering op zijn plaats, soms een spirituele. Dat betekent dat in het ene geval een gesprek en in het andere geval een visualisatie het meest effectief is. Voor mij is het uitzoeken en het verdiepen in de vele methoden die er zijn op dit gebied een onderdeel van mijn ontwikkeling geweest. Het was verwarrend en frustrerend soms maar bovenal ontzettend leuk.

Wil je naar aanleiding van het bovenstaande contact opnemen, klik dan op contact.

Wil je meer weten? Klik dan op missie, visie of coaching.

Reacties zijn gesloten.